Carrousel
maintenance
Stal N-JOY biedt u de mogelijkheid voor trainen van carrousel rijden.

Prijzen en data op aanvraag!

Historie

De historie van het carrouselrijden gaat terug tot in de middeleeuwen. Bij de riddertoernooien werden door deelnemers, in feestelijke kleding, rijkunstige voorstellingen gegeven. Hierbij werden in colonnes o.a. voltes gereden. In Nederland werd het carrouselrijden rond het jaar 1900 ingevoerd bij het lesgeven, dit om de discipline te bevorderen en het rijden interessanter en moeilijker te maken. Het was mode in die tijd dat de gegoede burger Frans als voertaal had en nog steeds is Frans vaak de taal waarin de carrousels gecommandeerd worden. Hoewel het tegenwoordig toegestaan is in het Nederlands te commanderen.

Carrousel anno nu

Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters die in een geordende colonne met 2-en naast elkaar een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De manoeuvres worden gereden op door de groepen zelf samengestelde en uitgezochte muziek. Het gaat dus niet om een soort show, maar om heel precies uitgevoerde en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele ruiter of paard opvalt, en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen.

Teamsport

Carrouselrijden is een van de weinige teamsporten binnen het paardrijden en indien bepaald basisniveau aanwezig is kan iedere ruiter deelnemen. Dus ook de manegeruiter die slechts een of twee keer per week op een manegepaard rijdt. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard of ruiter maar van de groep in zijn geheel. Daarentegen is het ook voor een gevorderde ruiter met een eigen paard een uitdaging om met carrouselrijden bezig te zijn omdat de combinatie zich aan moet passen binnen een carrouselgroep. Het carrouselrijden is een prachtige manier om op een totaal andere wijze met paardrijden bezig te zijn. Het carrouselrijden is dan ook een populaire tak binnen de paardensport.

Pas de deux

Stal N-JOY biedt u de mogelijkheid voor het rijden/trainen van een pas de deux.
Prijzen en data op aanvraag!

Bij een Pas de deux rijd je met zijn twee├źn een dressuurproef. Dit mag naast elkaar, achter elkaar of je mag synchroon rijden, het maakt niet uit! We hebben hiervoor een vaststaande proef maar leuker is als je hem zelf bedenkt!
De proef mag worden gereden op muziek die je er zelf hebt bij gezocht. Je mag verkleed komen en dan kan je de proef dus ook een thema geven. We geven een originaliteitprijs weg voor degenen die zichzelf en hun paard het mooist hebben uitgedost.

N-JOY