Instructie
maintenance
Stal N-JOY biedt u de mogelijkheid voor het inhuren van gediplomeerde instructie.
Prijzen en data op aanvraag!

Bent u op zoek naar KNHS of Deurne gediplomeerde instructie? De lessen kunnen worden gegeven aan huis, op pensionstal of privestal en op rijverenigingen, van beginner tot ver-gevorderden.

Houding- en zitles

Soms is men van mening dat, zodra je op een paard kan blijven zitten, zitlessen overbodig zijn. Niets is minder waar! Om eigen houding en zit te verbeteren is het zinvol zo nu en dan een zitles te volgen. Tijdens deze zitlessen werken we aan balans, bewustwording van eigen lichaam, bewustwording van beweging van paard, ontspanning en daarmee uiteindelijk een verbeterde samenwerking tussen u en uw paard! Goed paardrijden begint met een correcte houding en een stabiele, onafhankelijke zit. Beter leren paardrijden betekend vooral ook hard werken aan jezelf.

Hulp bij angstige ruiters

Je hoort het steeds vaker, ruiters die eigenlijk bang zijn om op hun paard te stappen…
Graag wil ik helpen het vertouwen in uzelf, uw paard en de combinatie weer terug te krijgen.

Probleempaarden

Er worden nog steeds geen probleempaarden geboren. Helaas zijn er wel steeds meer paarden met een probleem. Vaak is het probleem dat hun mens ze niet begrijpt. Met dit begrip voor de aard van het paard wil ik graag helpen.

We krijgen tevens geregeld “probleempaarden” geschonken. Vooral hete, sensibele karakterpaarden of traumapaarden. Deze paarden proberen we in een kudde te plaatsen. Na een gewenningsperiode zullen we met herscholing beginnen. Vanzelfsprekend kunt u de vorderingen volgen.

Theorie en Praktijk begeleiding voor het Ruiterbewijs

Voor rijverenigingen en maneges die graag aan hun leden/klanten een opleiding voor het ruiterbewijs willen aanbieden maar hiermee geen ervaring hebben bestaat de mogelijkheid dat een van onze instructeurs uw kandidaten begeleiden voor het theorie en het praktijk examen van het ruiterbewijs.

Als u het examen wilt organiseren moet u aan de onderstaande eisen voldoen:

• U heeft een enthousiaste groep kandidaten
• De accommodatie beschikt over het veiligheidscertificaat
• De accommodatie beschikt over een buiten terrein van tenminste 3000 m² voor het eerste deel van het praktijk examen
• Er is een geschikte theorieruimte beschikbaar
• Er zijn voldoende verkeerssituaties in de omliggende stad of dorp van het examenadres voor de verkeersrit die tijdens het examen verreden wordt.

Vervolgens kunnen wij de kandidaten aanmelden bij de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter en een examendatum aanvragen (tenminste 8 weken van tevoren).

Dan ontvang U de factuur en het lesmateriaal, dat bestaat uit een uitgebreid lesboek, een vragenboek en een Cd-rom waarmee je kunt oefenen voor het examen.
Meer informatie over het Ruiterbewijs kan worden gevonden op de website van de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter.

N-JOY