Clinics/workshops oa:
maintenance
Stal N-JOY biedt u de mogelijkheid voor het volgen van workshops en clinics. Zoekt u een locatie om uw eigen clinic te geven, dan bieden we daar ook mogelijkheden voor. Prijzen en data op aanvraag!

Poetsen en opzadelen

Als je gaat paardrijden gaat het niet alleen om het rijden maar ook om de verzorging. Daarom organiseren we speciale poets en opzadellessen voor de jeugd. (Volwassenen zijn natuurlijk ook van harte welkom)
Hier leren ze hoe ze met het paard/pony moeten omgaan, hoe je een paard moet poetsen en verzorgen en hoe je een paard moet opzadelen en afzadelen.Longeren

In het begin kan het heel lastig zijn om je paard goed te longeren. Vaak begrijpen paarden nog niet wat je precies bedoelt, en komen ze juist naar je toe of vinden het een goed idee om naar de uitgang van de bak te wandelen.
Het is belangrijk om veel tijd te besteden aan het longeren, voordat je met rijden begint. Als een ruwe diamant moet het jonge paard eerst gepolijst worden, het jonge paard moet eerst soepel worden in lijf en ledematen voordat je er op kunt gaan rijden. Tijdens het longeren kan het paard zijn spieren ontwikkelen, uithoudingsvermogen opbouwen en balans vinden in alle gangen.
Degenen die extra tijd investeren in longeren in de eerste paar maanden van de opleiding van het paard, zullen daar de rest van de opleiding veel profijt van hebben.
Het doel van het longeren is het paard op beide zijdes te gymnastiseren. Het paard wordt gevraagd in de juiste lengtebuiging te lopen, waarbij het zijn binnenachterbeen onder de massa plaatst en door het stretchen van de buitenkant van zijn lijf zijn rug loslaat en voorwaarts neerwaarts gaat lopen.

Een eigen paard, wat komt er bij kijken…..

Heb je een verzorgpaard of bezit je net een eigen paard of pony en wil je deze met alle liefde leren verzorgen? Start dan met de cursus “Een eigen paard, wat komt er bij kijken. Je leert diverse handelingen zoals het verzorgen van je paard, longeren en geleiden, maar je leert ook over de karakters van verschillende rassen en de anatomie van dit edele dier. Aan het eind van de cursus weet je precies hoe je met paarden om moet gaan en kun je deze kennis gebruiken om een goede band te scheppen met je paard.

Vrijheidsdressuur

Vrijheidsdressuur zijn (natuurlijke) trucs die je op een stem commando, en een lichaam commando zet, zonder dwang. De meeste trucs, zijn bewegingen die je paard van nature al kent, dit zet je op stem commando. Denk hier bij aan het liggen, en het steigeren. Alle trucs zijn natuurlijk gedrag, door deze trucs op het juiste moment te belonen , leert je paard een truc op commando. Denk maar aan een kudde paarden, als je deze paarden goed bekijkt zal je al snel een paar natuurlijke ‘trucs’ ontdekken. Het ene paard staat te flemen, de andere ligt lekker te slapen etc. De ene truc zal vaker voor komen dan de andere, nu zal een paard vaker flemen dan zich uitrekken. Vrijheidsdressuur houd in dat je een paard trucs aanleert van uit natuurlijk gedrag en op het juiste moment beloont. Je leert deels ook zelf de trucs aan door met je paard te spelen. Als je paard bijvoorbeeld nooit fleemt, kan je dit aanleren door een brokje boven zijn neus te houden, en een commando te geven. Het ene paard zal sneller leren dan het ander, maar ieder paard kan het.
Toiletteren, vlechten en scheren

Voor wedstrijden en keuringen is het gebruikelijk dat een paard goed getoiletteerd wordt gepresenteerd. Het vlechten van manen en staart kan hier onderdeel van uitmaken, dit is wel afhankelijk van het ras en natuurlijk de persoonlijke voorkeur van de ruiter.
Paarden en pony’s die moeten werken met een dikke vacht hebben het snel warm en zijn binnen korte tijd nat van het zweet. Het duurt vaak lang voordat de vacht weer droog is, gevolg het paard/pony wordt vaak na het werk nog nat opstal gezet. Om deze reden kiezen veel paarden- en ponyeigenaren er voor hun paard of pony te scheren.
Een paard/pony kan op verschillende manieren geschoren worden. Je kunt er voor kiezen om je paard/pony volledig te scheren, vaak wordt de plaats van de zadelkussens niet geschoren als bescherming van de rug tegen drukkingen.
Wilt u leren toiletteren, vlechten of scheren, vraag dan naar de mogelijkheden voor een workshop


N-JOY