Training voor hulpdiensten
maintenance
Training voor hulpdiensten “redden van grote huisdieren in nood”

Stal N-JOY biedt brandweer en politie de mogelijkheid voor het volgen van training voor het redden van “Grote huisdieren in nood”. Prijzen en data op aanvraag!

Regelmatig lezen we in de krant berichten over paarden die bijvoorbeeld vast kwamen te zitten in een gracht, verstrikt raakten in prikkeldraad of slachtoffer werden van een verkeersongeval.

Wat daarbij vaak vergeten wordt, is dat het heel wat ervaring en expertise vergt om deze dieren te kunnen helpen op een manier die veilig is zowel voor de paarden als voor de hulpverleners.

Eventueel gewonde paarden die in een benarde situatie zitten, zijn niet alleen erg zwaar en kwetsbaar, ze kunnen ook onvoorspelbaar en ronduit gevaarlijk gedrag vertonen als ze in paniek zijn (stampen, spartelen, bijten, kopstoot...).

Ongetrainde hulpverleners kunnen – ondanks hun beste bedoelingen – het dier verwonden. Een paard heeft niet zo’n sterk skelet, de zwakste punten zijn de hals en nek. ‘Het is daarom uit den boze het dier aan het hoofd het water uit te trekken’

Sinds 2010 geven wij in samenwerking met Dierenartsenpraktijk Meursing, theorie en praktijktraining aan hulpdiensten.

Kosten en mogelijkheden op aanvraag.