Speel-uw-spel
maintenance
Stal N-JOY biedt u de mogelijkheid voor het rijden/trainen van Speel-uw-spel.
Ook voor de allerkleinsten zonder springervaring.
Prijzen en data op aanvraag!

De rubriek speel-uw-spel is een springonderdeel waarbij het de bedoeling dat je zo veel mogelijk hindernissen springt binnen een bepaalde tijd. Bij de hindernissen zijn punten aangegeven: voor een moeilijkere hindernis krijg je meer punten dan voor een eenvoudiger opgestelde hindernis.

Het is vaak handig om van tevoren al te bedenken met welke lijnen je wil beginnen. Bekijk welke hindernissen de meeste punten opleveren en probeer daarmee een logische en makkelijk te rijden volgorde te bedenken. Op die manier voorkom je dat je in het parcours het overzicht verliest en uiteindelijk hindernissen met veel punten vergeet.

Spelregels:

Er staan totaal 10 hindernissen in de bak. 9 gewone en 1 joker. Alle hindernissen zijn punten waard. De makkelijkste 10 punten en de moeilijkste 100 punten. Alle hindernissen zijn zo gebouwd dat je ze in beide richtingen kunt springen. Het is de bedoeling dat (wanneer je solo rijdt) je in 3 minuten zoveel mogelijk punten bij elkaar weet te springen. Rijd je met een duo dan krijg je samen 2 minuten de tijd. Elke hindernis mag je tweemaal springen. Je kiest zelf de volgorde.

Tijdens het parcours worden er geen hindernissen opgebouwd, dus als je op een hindernis met 100 punten een balkje eraf hebt, krijg je deze punten niet. Ook niet als je er voor een tweede keer overheen gaat. Als je het balkje eraf gooit worden de punten niet afgetrokken. Als je een weigering hebt, kost je dat geen punten, tenzij je met deze weigering de hindernis hebt beschadigd, dan is deze niets meer waard.

Als je van je paard valt, heb je pech, maar de punten die je eventueel al had gesprongen tellen wel mee. Paarden en pony’s starten in 1 rubriek, ieder springt de hindernissen op zijn eigen niveau. De winnaar van dit parcours is diegene die de meeste punten bij elkaar heeft gesprongen.

N-JOY